Fabian Raphaël

Fabian Raphaël is de alias voor Fabian Ong, een Nederlandse Singer-Songwriter en pianist geboren in Gouda, Zuid-Holland.  Op jonge leeftijd waren soul en funk de twee genres die het meest voorkwamen in zijn huis houden, maar zo bleek de stijl die hem het meest zou inspireren in zijn carrière. Legendarische artiesten zoals Prince, Michael Jackson en Earth Wind and Fire, waren belangrijke inspiraties in de ontwikkeling van Fabians zangstijl. 

Fabian’s interesse voor de piano zich toen er een piano aangeschaft werd voor de pianolessen van zijn zus. Pas vanaf het moment dat zijn zus stopte met de pianolessen (en hij die overnam), begon de ontwikkeling van zijn muzikale talent. De aanwezigheid van de piano gecombineerd met R&B- en soulmuziek tijdens zijn jeugd, resulteerde in de uiteindelijke keuze om met zang verder te gaan 

In 2016 Nam Fabian een tussenjaar en maakte hij de ultieme wereldreis. Hij verzamelde hiermee belangrijke levenslessen, internationaal perspectief en een hoop inspiratie voor zijn songwriting.  Toen Fabian naar huis terugkeerde, overvloeiend met inspiratie en motivatie, begon hij aan zijn Bachelor in Muziek. Hij studeerde Vocals aan de Rockacademie, onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar hij zijn herkenbare sound ontwikkelde en perfectioneerde 

Gedurende zijn tijd op het Conservatorium was Fabian al een gewilde vocalist en werd gevraagd om de professionele coverband “The First Class Flamingos” te versterken als leadzanger. Hij performde met deze band op bedrijfsfeesten en grote events zoals Koningsdag in Breda. Fabian is ook een gevierde topline-zanger bij opkomende DJ’s en heeft naast een groeide fanbase, meer dan 150.000 streams op zijn naam staan op Spotify en Soundcloud. 

Met zijn herkenbare, soulvolle songwriting, verbluffende zang en vernietigende podium-performance, bleek het onvermijdelijk om zijn eigen project met originele muziek op te zetten. 

Fabian Raphaël’s agenda

Fabian Raphaël boeken

Klik hier om Fabian Raphaël te boeken